Boka tid hos oss

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig inom kort. Du kan även ringa 076-027 11 97.

Observera att terapi för barn/ungdomar samt parterapi endast går att boka via formuläret nedan eller telefon.

Jag godkänner att MOD KBT AB hanterar mina personuppgifter i enlighet med deras integritetspolicy.

Relationsproblem / svartsjuka

Har du återkommande relationsproblem? Upplever du att du ofta hamnar i problematiska relationsmönster? Har du svårt att skapa eller bevara nära relationer? Kämpar du med svartsjuka och har svårt att lita på andra? Funderar du kring vad som är rimligt att begära av din partner? Det förekommer många olika typer av relationsproblem som man kan behöva hjälp för att hantera.

Att ha goda relationer är viktigt för vårt välmående. Alla relationer kräver arbete och de allra flesta relationer utsätts någon gång för större påfrestningar och kriser. Vår parmottagning erbjuder strukturerad parterapi baserad på kognitiv beteendeterapi.

Samtidigt kan det för vissa kännas som att det nästan alltid är svårt att få relationer att fungera. Man upplever ständigt svårhanterliga utmaningar att hamnar ofta i samma problematiska relationsmönster. Det kan exempelvis handla om starka kontrollbehov och svartsjuka, utmaningar avseende kommunikation och konflikter, starka ensamhetskänslor eller svårigheter med att sätta gränser. Relationsproblem kan vara svåra att lösa på egen hand och man kan som enskild person behöva ta hjälp. En psykolog kan hjälpa dig att få rätt förutsättningar att skapa bättre relationer.

Svartsjuka

Att känna svartsjuka händer de allra flesta någon gång i livet. Det är en obehaglig och stark känslomässig reaktion kopplad till en rädsla för att bli lämnad eller bedragen. När svartsjukan inte är befogad så utgör den ofta ett stort problem och lidande för en själv och omgivningen. Det är vanligt att man känner stark ilska, ständigt är på sin vakt, försöker få kontroll och söker försäkringar. Exempelvis genom att leta efter ledtrådar eller fråga ut sin partner. Svartsjuka tär ofta på relationen och man kan behöva hjälp med att förändra de mönster av tankar, känslor och beteenden som vidmakthåller svartsjukan.

Behandling vid relationsproblem

Under behandlingen arbetar du och din psykolog tillsammans med att kartlägga dina problematiska relationsmönster, vad som orsakar dessa och vad det får för konsekvenser för dina relationer och ditt välbefinnande. Du får hjälp att hantera de tankar och känslor som du kämpar med samt hjälp att bryta de beteendemönster som tycks vidmakthålla dina relationsproblem.

Om du funderar på hur parterapi skulle kunna hjälpa dig i din nuvarande relation så är du välkommen till vår parmottagning.

Boka tid hos oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort.