För bokning av tid kan du boka online i vår kalender. Du kan också ringa oss om du har frågor på vår telefontid alla vardagar mellan 9:00-9:30
(076-027 11 97) och övrig tid går det bra att skicka sms.
Vill du att vi ringer upp dig, eller vill du boka via mailkontakt, vänligen fyll i bokningsformuläret nedan så hör vi av oss till dig inom 24 tim. För bokning av barn-/ungdomsterapi vill vi gärna att ni först kontaktar oss via formuläret för konsultation. Välkommen
Alla människor stöter någon gång i livet på svårigheter och utmaningar. Oavsett om du levt med ditt problem under en längre tid eller befinner dig i akut kris är du välkommen att söka professionell hjälp hos MOD KBT. Vi erbjuder individuell kognitiv beteendeterapi (KBT) för en mängd vanliga problem, som depression, ångest och stress.
Kognitiv beteendeterapi är en pedagogisk, lösningsorienterad och populär terapiform med vetenskapligt stöd. KBT hjälper människor att förändra sina beteenden. Betoningen ligger på ett aktivt samarbete mellan klient och psykolog som tillsammans arbetar problemlösande, med hjälp av konkret uppsatta mål som utvärderas löpande under terapin.
Varje terapi består av 1-3 inledande bedömningssamtal. Därefter kommer klient och psykolog överens om en plan för behandlingen med tydliga målsättningar. Vanligtvis träffas man sedan en gång i veckan för en 50 minuter lång session. I KBT är hemuppgifter en central del av behandlingen, som klienten arbetar med på egen hand mellan sessionerna.
En behandling genomförs oftast under totalt 5-20 tillfällen och det är vanligt att man träffas en gång i veckan. Vid behandlingens avslut skapar klient och psykolog tillsammans en plan för hur klienten kan arbeta själv för att upprätthålla den förändring som uppnåtts under terapin.
Förutom individuell terapi för vuxna erbjuder vi även KBT-behandling för barn och ungdomar samt parterapi. Du har även möjlighet att träffa våra psykologer digitalt, via videosamtal och KBT online.
Känner du dig trött och håglös? Har du tappat lusten till sådant som du tidigare har uppskattat i livet? Känner du dig avskärmad och lättirriterad? Då kan du ha drabbats av en depression.
Har du återkommande orostankar, katastrofscenarion eller grubblerier som påverkar ditt liv? Känner du ångest dagligen och är ofta på helspänn? Då kan det röra sig om generaliserat ångestsyndrom.
Upplever du ständigt hög stress och känner dig ofta utmattad, orkeslös och trött? Har du svårt att klara av uppgifter i samma utsträckning som tidigare? Sover du dåligt, känner dig spänd och har svårt att slappna av? Få hjälp att hantera din stress.
Får du plötsliga starka ångestsymtom som hög puls, tryck över bröstet, svårt att andas och yrsel? Är du rädd för att tappa kontrollen eller för att få fler panikattacker? Det kan vara panikångest du upplever.
Känner du starkt obehag i eller inför sociala situationer och är rädd för att bli granskad och visa dig nervös? Leder rädslan till att du helst undviker vissa sociala situationer? Då kan det handla om social fobi eller social ångest.
Har du svårt att somna, vaknar många gånger under natten eller tidigt på morgonen? Det är varken ovanligt eller farligt att sova för lite ibland, men om sömnproblemen pågår större delen av nätterna under en månad kan det röra sig om sömnstörning, insomni.
Handlar din tillvaro till stor del om att bedöma din form och vikt? Om kontroll av mat och träning? Går det ut över annat viktigt i livet? Har du svårt att acceptera dig själv som du är? Då kan du behöva hjälp att ta dig ur din ätstörning.
Upplever du att du har problem med låg självkänsla? Känner du ofta skam och missnöje med dig själv? Känner du dig otillräcklig och bedömer dina brister på ett sätt som går ut över viktiga områden i ditt liv?
Har du tvångstankar och känner du dig ibland tvingad att bete dig på ett visst sätt för att bli av med dessa? Väcker tvångstankarna stark ångest? Tar detta tid från annat viktigt i livet? Då kan du ha drabbats av tvångssyndrom, OCD.
Har du återkommande relationsproblem? Upplever du att det är svårt att sätta gränser? Har du svårt att bevara nära relationer? Kämpar du med svartsjuka och har svårt att lita på andra? Det förekommer många olika typer av relationsproblem som man kan behöva hjälp för att hantera.
Upplever du en stark rädsla för något specifikt? Exempelvis ett djur, trånga utrymmen, att flyga eller blod och sprutor? Har du starka rädsloreaktioner och gör allt för att undvika det du är rädd för? Begränsar fobin ditt dagliga liv? Då behöver du söka hjälp.
Upplever du att du har svårt att hantera din ilska? Blir du ofta arg och hamnar i svåra situationer? Går dina starka känslor ofta ut över dina relationer? KBT kan hjälpa dig att hantera svåra känslor och förändra dina beteendemönster i svåra situationer.
Upplever du ökad nedstämdhet inför att du ska bli förälder eller i anslutning till att du blev det? Har den stora livsomställningen medfört överväldigande känslor, att framtiden inte känns lika rolig, att du inte känner anknytning till ditt barn eller trivs med rollen som förälder? Då kan det vara så att du upplever en förlossningsdepression.
Upplever du sexuella problem som nedsatt lust eller har reflektioner kring sex och sexualitet? Har du svårigheter gällande sex vid samlag eller oförmåga till erektion? Eller har du andra problem som skapar svårigheter med intimitet med dig själv eller en partner? En psykolog kan hjälpa dig att hantera dina sexuella problem.
Sorg är en naturlig reaktion på en förlust, och en normal del av livet som de flesta är med om någon gång. Man kan säga att sorg är kärlekens baksida; det är naturligt att man känner sorg och saknad när man förlorar någon man älskar, vare sig det är genom dödsfall eller separation.
Hälsoångest eller hypokondri är en stark, ihållande rädsla för att bli sjuk. Ofta handlar det om att man är rädd att få en allvarlig eller obotlig sjukdom som cancer, AIDS eller neurologiska sjukdomar. Hälsoångest kan både gälla att man är rädd att själv bli sjuk, och att man är rädd att närstående ska bli sjuka och dö.
Långvarig smärta är komplext och kan innebära stort lidande. Det kan ge följdproblem som trötthet, koncentrationssvårigheter och nedstämdhet, och smärtupplevelsen varierar mellan individer. Känslor, tankemönster och psykosociala faktorer kan påverka smärtan. Forskning visar att kognitiv beteendeterapi kan underlätta hantering av smärta och förbättra livskvaliteten genom ökad kunskap och ett nytt förhållningssätt.
Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort.