Boka tid hos oss

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig inom kort. Du kan även ringa 076-027 11 97.

Observera att terapi för barn/ungdomar samt parterapi endast går att boka via formuläret nedan eller telefon.

Jag godkänner att MOD KBT AB hanterar mina personuppgifter i enlighet med deras integritetspolicy.

Från ord till handling! Handledning som verktyg

Hur kan handledning hjälpa oss att omvandla kunskapen vi lär oss till praktiska färdigheter och faktisk beteendeförändring i arbetsvardagen?

Nyligen belyste en debattartikel i Dagens Nyheter komplexiteten kring ledarutveckling. Det är inte så enkelt som att gå en utbildning eller kurs, utan det krävs oftast betydligt mer för att faktiskt utvecklas som ledare eller chef och nå en förändring.

Det finns mycket bra kunskap där ute, många teorier och modeller, inte minst avseende funktionellt ledarskap.
Men hur lyckas vi egentligen omvandla kunskapen vi lär oss till praktiska färdigheter och faktisk beteendeförändring i arbetsvardagen?

Som psykologer vet vi att vi ofta tenderar att fokusera för mycket på vad vi ska göra, istället för hur vi ska göra det. Det är mycket lättare att veta vad vi borde göra, men betydligt svårare att faktiskt göra det. Och ännu svårare att få det att hålla över tid.

När vi träffar chefer, ledare och arbetsgrupper vill vi inte lämna er med ”bara” inspirerande och nyttig kunskap. Vi vill bidra till faktiskt förändring och är övertygade om att själva arbetet kommer sen, när ni får möjlighet att faktiskt agera er kunskap i praktiken över tid.

Handledning som verktyg

Här är handledning ett exempel på ett mycket hjälpsamt tillvägagångssätt. Handledningen kan fylla en viktig funktion som bollplank, stöd och regelbunden uppföljning på hur ni faktiskt gör när ni omsätter teori till färdigheter. För varje gång vi tränar så tar vi ett litet utvecklingssteg. Plötsligt får all den där teorin vi har med oss från våra utbildningar verklig förankring i vår arbetsvardag och vi blir mer motiverade att fortsätta utvecklas. Därmed skapas goda förutsättningar för att lyckas med långsiktig och hållbar beteendeförändring.

I handledning med en organisationspsykolog får ni möjlighet att stanna upp och reflektera kring alla de vardagliga utmaningarna som sker i just er verksamhet. Tillsammans med en person som både har de teoretiska kunskaperna om grupp- och ledarutveckling liksom de psykologiska kunskaperna om hur vi lyckas med beteendeförändring och måluppfyllelse.

Handledningen är ett forum för att vrida och vända på det som är svårt och syftar till att få stöd i att testa att göra annorlunda, pröva nya färdigheter i din roll och sedan komma tillbaka till handledningen för att utvärdera.
Vad funkade? Vad blev svårt? Hur kan vi göra istället? Vad behövs för att du ska lyckas nå dina utvecklingsmål?

Vi ser handledning som bryggan mellan den där nya kunskapen vi tar in och vad vi faktiskt gör av den till vardags.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa just er med handledning?
Välkommen att kontakta oss på info@modkbt.se eller slå en signal till vår verksamhetschef Alex Pimenta på 0709-321370.

Läs gärna mer om våra tjänster för ledare, företag och organisationer här.

Boka tid hos oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort.